Casus 1: Mobiliteitsvouchers voor duurzame woon-werkverplaatsingen

Een stad of gemeente wil zijn personeel meer richting duurzame vervoersmodi laten overschakelen. De stad of gemeente koopt via de webshop van Gift2Give digitale mobiliteitsvouchers aan voor zijn personeel. Deze worden per e-mail verstuurd door Gift2Give, de stad of de gemeente naar de personeelsleden. Op iedere voucher staat een unieke QR-code en nummer.

Wanneer een personeelslid zich duurzaam wil verplaatsen via bijvoorbeeld een deelfiets dan kan hij/zij de code aanwenden in de applicatie van een mobiliteitsaanbieder door de code te scannen via de camera van de smartphone of door op de digitale voucher die hij/zij ontvangen heeft per e-mail te drukken via de smartphone. Vervolgens wordt de applicatie van de mobiliteitsaanbieder geopend of geactiveerd om te downloaden.

 

Een bedrijf wil dat zijn personeelsleden meer met deelmobiliteitsoplossingen naar het werk komen. Op een fiscaal-vriendelijke manier kan dit bedrijf voor een bedrag van 40€ per jaar per personeelslid mobiliteitsvouchers aankopen via de webshop van Gift2Give. Deze worden per e-mail naar de personeelsleden verstuurd door Gift2Give of het bedrijf zelf. Op iedere voucher staat een unieke QR-code en nummer.

Wanneer een personeelslid zich duurzaam wil verplaatsen via bijvoorbeeld een Poppy deelwagen, -fiets of -scooter dan kan hij/zij de code aanwenden in de applicatie van een mobiliteitsaanbieder door de code te scannen via de camera van de smartphone of door op de digitale voucher die hij/zij ontvangen heeft per e-mail te drukken via de smartphone. Vervolgens wordt de applicatie van de mobiliteitsaanbieder geopend of geactiveerd om te downloaden.